Čokoládové mini croissanty ♥

25.03.2020

Vyzkoušejte tyto výborné čokoládové mini croissanty. Jako náplň jsem zvolila čokoládu bez přidaného cukru, ale klidně můžete použít např. Proteinellu nebo oříškové máslo. 

INGREDIENCE

  • 150 g celozrnné pšeničné mouky (příp. špaldové)
  • 90 g hladké pšeničné mouky
  • půl sáčku sušeného droždí (7 g)
  • 3 lžíce sladidla bez kalorií (např. Stévie)
  • 3 vejce 
  • 110 ml nízkotučného mléka
  • kokosový olej na potření (nemusí být) 
  • 1 žloutek na potření crossaintu
NÁPLŇ

  • čokoláda bez přidaného cukru 

POSTUP

  • Smíchejte obě mouky a přidejte droždí
  • Přidejte zbytek ingredienci ( vejce, mléko, sladidlo ) 
  • Hnětejte 5 - 10 minut ( dělala jsem to ručně, jelikož nemám robota ) 
  • Pokud se těsto hodně lepí, tak přidejte ještě mouku 
  • Připravené těsto dejte do plastové nádoby, zakryjte fólii a utěrkou a nechejte na teplém místě kynout 1 hodinu. 
  • Po hodině těsto rozdělte na 4 díly, každý díl můžete potřít kokosovým olejem
    ( pokud jste v redukci, tak nepotírejte ) těsto se bude lépe válet :) 
  • Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě cca 1 - 2 minuty na nízký výkon. 
  • Spojte 2 díly a společně je rozválejte ( vytvořte velké kolečko ) 
  • Pak každou placku namažte čokoládu, rozkrájejte na menší díly a srolujte od širšího konce po špičku.
  • Croissanty naskládejte na pečícím papír 
  • Mezitím rozehřejte troubu na 180 °C.
  • Každý crossaint pomažte žloutkem a pečte cca 15 minut na 180 °C dozlatova. 
  • Po upečení můžete posypat stévii :) 
  • Dobrou chuť