Čokoládový dort bez mouky

22.10.2019

Mňňáááám ♥ Zdravé mlsání bez mouky je tady! Objevila jsem Ameriku a tento recept jsem sem dát prostě musela. Inspirujte se ♥ 

Ingredience

kulatá forma s Ø 26 cm

  • 3 vejce
  • 150 g bílého jogurtu
  • 50 g rozpuštěného vlažného másla
  • 2 zralé banány rozmačkané na kaši
  • 170 g mletých ovesných vloček (můžete použít i mandlovou mouku pro bezlepkovou verzi)
  • 30 g kakaa
  • 1ČL kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli

Na nadýchaný krém

  • 200 g hořké čokolády
  • 2 zralé banány (čím zralejší, tím lépe. Někdy je nechávám dozrát dokud nemají černou slupku, aby byly co nejsladší.)
  • 350 g tvarohu nebo mascarpone

na ozdobu

  • kakao
  • čerstvé nebo mražené maliny

Postup

V misce rozmícháme vajíčka s banány rozmačkanými na kaši. Přidáme jogurt, vlažné rozpuštěné máslo a promícháme. V druhé misce smícháme suché ingredience - mleté ​​ovesné vločky, kakao, kypřící prášek a špetku soli. Suché ingredience postupně přisypáváme k mokrým a ručně metličkou vymícháme do hladkého těsta.

Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct na 180 ° C přibližně 35 až 40 minut (doporučuji test špejlí na otestování cesta). Po upečení vyjmeme koláč z trouby a necháme vychladnout.

V misce si nad párou necháme rozpustit čokoládu. V talířku si vidličkou rozmačkáme banány na kaši , přidáme je k čokoládě (kterou už máme mimo sporáku) a promícháme. Na závěr přidáme tvaroh nebo mascarpone (mělo by mít pokojovou teplotu) a celou směs pořádně promícháme. Chcete-li získat jemnou pěnovou konzistenci promíchejte krém mixérem.

Krém má nyní takovou akorát hustotu a my se můžeme vyhrát při jeho natírání na těsto. Koláč bez mouky a cukru (jupí!) Odložíme na pár hodin do lednice, aby se vše pěkně propojilo a ztuhlo. Po vytažení z chladničky koláček posypeme kakaem a ozdobíme mraženými nebo čerstvými malinami. Ať vám chutná! 

První kuchařská kniha, při níž vyzkoušíš každý recept! Recept najdete na www.lenivakucharka.sk