Domácí čokoládové müslli ♥

06.10.2019

Není nic lepšího než domácí müslli. Určitě jste milovníkem křupavého müslli, které na Vás číhá ve slevě. Kupovaná dobrota obsahuje hodně ochucovadel a vlastně do zdravé varianty bych ho ani neřadila. Navíc domácí Vás vyjde o hodně levněji. 

Ingredience 

  • 180 g ovesných vloček
  • 1 odměrka proteinového prášku čokoládového 
  • 2 lžičky holandského kakaa (10 g)
  • 60 g vlašských ořechů nebo mandlí ( záleží co máte radši )  
  • špetka soli
  • 1 zralý banán (120 g)
  • 20 g čekankového sirupu (příp. med)
  • můžete dochutit arašídovým máslem, vysokoprocentní čokoládou a nebo sušeným ovocem ( např. maliny, jahody, gója )

Postup 

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 160 °C.
  2. Ořechy nebo mandle nasekejte na menší kousky. Banán rozmačkejte vidličkou a pořádně rozmíchejte. 
  3. Teď všechny ingredience smíchejte. Nakonec přidejte rozmačkaný banán a čekankový sirup. Pořádně směs ještě promíchejte. 
  4. Na plech vložte pečicí papír a tuto směs rozprostřete tak, aby vznikla tenká vrstva. TO proto, aby se směs dobře propekla. 
  5. Pečte 20 minut na 160 °C, poté vytáhněte, dobře promíchejte a dejte péct na dalších 10 minut. Pozor, pokud Vám trouba hodně peče, tak častěji kontrolujte. Mohla by se Vám směs spálit! A to by byla škoda. 
  6. Po dopečení nechte vychládnout. Pokud budete chtít ještě dochutit čokoládou, tak můžete kousky čokolády přidat. 
  7. Skladujte v suchu v uzavřené nádobě.
  8. A teď už se můžete těšit na výbornou snídani nebo svačinku ♥