Halloween speciál - oční bulvy

30.10.2019

Halloween je tady. Vyděste někoho strašidelnou polévkou. 

Ingredience

 4 porce:

  • 2 malé cibule
  • 2 lžíce italského olivového oleje
  • 1 plechovka pasírovaných rajčat (425 ml)
  • 2 lžičky rajčatového protlaku
  • sůl s jódem
  • černý mletý pepř
  • 0,5-1 lžičky cukru
  • 1 kostka bujónu
  • 4 mozzarelly (à 125 g)
  • 8 zelených oliv

Postup:

Cibuli oloupejte, nakrájejte a nechte zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidejte rajčata a rajčatový protlak. Osolte, opepřete, oslaďte a přidejte bujón. Nechte asi 8-10 minut povařit. Omáčku rozmixujte a dejte chladit.

Mozzarellu nechte okapat a pomocí porcovače zmrzliny vytvořte 8 nepravidelných kuliček. Uprostřed každé kuličky udělejte pomocí čajové lžičky nebo vykrajovače melounových kuliček malou prohlubeň a do ní vložte olivu. Rajčatovou omáčku rozdělte na 4 malé kulaté talířky a vložte vždy po 2 očních bulvách.

Doba přípravy: cca 30 minut plus doba chlazení

Inspirace : žena-in