JABLKOVÉ Anetčiny řezy ♥

13.05.2020

INGREDIENCE

  •  200g hladké špaldové mouky⠀
  • 2 lžíce kokosového oleje⠀ 
  • 4 lžíce stévie nebo 50g třtinového cukru⠀ 
  • 3-4 polévkové lžíce vody ⠀ 
  •  2 žloutky ⠀ ⠀

 Tvarohová náplň⠀ 

  •  500 g tvarohu ⠀ 
  • 2 bílky ( případně 20 g proteinu) dala jsem obojí⠀ 
  • 4 lžíce sladidla nebo 70g třtinového cukru⠀ 
  • 1 lžička vanilkového aroma ⠀ ⠀

Jablková náplň

  • 4 jablka ⠀ 
  • 1 lžíce medu ⠀ 
  • 1 lžička skořice ⠀ ⠀ 

POSTUP ⠀ 

Všechny suroviny na těsto smíchejte a dle potřeby přidejte vodu, tak aby se těsto nedrolilo. ⠀

Hotové těsto dejte na několik minut do lednice. Jablka nastrouhejte a nechejte odstát, aby pustily co nejvíce vody. V míče utřete bílky do pěny a promíchejte k ním zbylé suroviny na tvarohovou náplň. Těsto vyjdete z lednice a nahrubo nastrouhejte. Polovinu těsta rozložte na menší plech vyslaný pečícím papírem. Na spodní část těsta vylijeme tvarohovou náplň. 

Nastrouháme jablka zbavíme šťávy a smíchané s medem a skořicí. Jablka navrstvíme na tvarohovou náplň. Koláč posypeme zbylým nastrouhaným těstem a pečeme 35 min na 180 st. 

1 porce - 248 kcal⠀ S 38g / B 11g / T 7g/ V 5g⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ ⠀