Jarní dýňové rizoto ♥

14.03.2020

Dýňové rizoto je moje oblíbené jídlo většinou na podzim. Když je tady to jarní počasí, tak jsem si říkala, že si rizoto udělám i dnes. ♥ 

INGREDIECE:

Na 2 porce:

  • 1 sáček rýže 
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 30% eidam na strouhání 
  • 1 menší červenou cibuli
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • ghí nebo olivový olej 
  • 3 lžíce bílého víno (NENÍ PODMÍNKOU) 
  • kurkumu, medvědí česnek 

POSTUP:

Rýži uvaříme v hrnci, připravíme si vývar a dáme vařit dýni hokkaido. Na pánvičce osmahneme na ghí nebo olivovém oleji cibuli. Jakmile bude rýže hotová, tak ji přidáme k cibuli na pánev, zalijeme vývarem a přidáme rozmixovanou dýni. Můžeme podlít ještě vínem, ale není to zcela podmínkou. Přidáme trochu kurkumy, medvědího česneku popř. můžete dle chuti osolit nebo opepřit. 

Vaříme ještě cca 5 min dokud směs nebude hustá. Podáváme s nastrouhaným eidamem. 

Dobrou chuť ♥ 

Chceš mít nový recept jako první? Přidej se k odběru ♥