Mexická quinoa z jedné pánve ♥

08.03.2020

Dneska jsem se pustila do mexického jídla a musím říct, že se mi opravdu povedlo. :) Jídlo je na 4 porce, takže nemusíte dva dny vařit. Můžete si ho dát na večeři nebo na oběd.



Ingredience na 4 porce

  • 1 lžíce ghí (pokud nemáte tak dejte olivový olej)
  • 500g kuřecích prsou 
  • 1 lžíce medvědího česneku ( nebo 1 stroužek)
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 pálivá paprička (tu jsem opravdu nedala :)) 
  • 1 hrnek quinoy
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 2 malé plechovky fazolí
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 1 hrnek mražené směsi (hrášek a mrkev) sůl a pepř na dochucení
  • šťáva z půlky citrónu 


Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1. V pánvi rozehřejte ghí nebo olej a osmahněte okořeněné kuřecí prsa (okořeňte kurkumou, sůl, pepř, medvědí česnek)

2. V druhé pánvičce si připravte vývar a jak bude voda vařit, tak přidejte quinou, fazole, rajčata, zeleninovou směs, papričky (já je nedala). Přikryjte poklicí a nechte dusit, dokud není quinoa uvařená - cca 20 minut.

3. Pokud je potřeba, sundejte poklici a nechte odpařit přebytečnou tekutinu.

4. Nakonec vmíchejte šťávu z citrónu a přidejte orestované kuřecí maso

5. Dobrou chuť ♥


Ráda vyzkouším tvoje oblíbené recepty ♥ Pokud nějaký máš, tak budu moc ráda, když mi ho pošleš. 
Moc děkuji ♥ Anet