Vanilkové celozrnné rohlíčky
Oblíbené vanilkové rohlíčky ve zdravější variantě od paní Danči Hajkové. Další recepty na zdravější vánoční cukroví, také najdete u ní na webu ZDE ♥
INGREDIENCE:
160 g celozrnné špaldové mouky, přesáté
160 g hladké mouky, přesáté
100 g jemného třtinového cukru nebo agávového sirupu (můžeš zkusit i med)
100 g jemně mletých vlašských ořechů
na špičku nože mleté vanilky
200 g másla
citronová šťáva dle potřeby
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Jdeme se pustit do zdravých rohlíčku:
1) Z obou druhů mouky, cukru, ořechů, vanilky a vychlazeného másla rychle vypracuj těsto. Postupně do něj přilévej citronovou šťávu (můžeš ji naředit vodou) tak, aby vzniklo spíše řidší těsto - celozrnná mouka do sebe totiž část tekutiny nasákne.
2) Hotové těsto zabal do fólie a dej přes noc odležet. Poté z něj vyválej rohlíčky a peč dozlatova cca 8 minut při 180 stupních. Po mírném vychladnutí obaluj rohlíčky ve vanilkovém cukru :-) A další zdravé Vánoční cukroví máš hotové.

.png)