Vanilkové celozrnné rohlíčky

08.12.2019

Oblíbené vanilkové rohlíčky ve zdravější variantě od paní Danči Hajkové. Další recepty na zdravější vánoční cukroví, také najdete u ní na webu ZDE ♥ 

INGREDIENCE:

  • 160 g celozrnné špaldové mouky, přesáté

  • 160 g hladké mouky, přesáté

  • 100 g jemného třtinového cukru nebo agávového sirupu (můžeš zkusit i med)

  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů

  • na špičku nože mleté vanilky

  • 200 g másla

  • citronová šťáva dle potřeby

  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

Jdeme se pustit do zdravých rohlíčku:

1) Z obou druhů mouky, cukru, ořechů, vanilky a vychlazeného másla rychle vypracuj těsto. Postupně do něj přilévej citronovou šťávu (můžeš ji naředit vodou) tak, aby vzniklo spíše řidší těsto - celozrnná mouka do sebe totiž část tekutiny nasákne.

2) Hotové těsto zabal do fólie a dej přes noc odležet. Poté z něj vyválej rohlíčky a peč dozlatova cca 8 minut při 180 stupních. Po mírném vychladnutí obaluj rohlíčky ve vanilkovém cukru :-) A další zdravé Vánoční cukroví máš hotové.